Úklidová akce #17235, Česká Třebová (okres Ústí nad Orlicí)

Detail akce

Identifikátor akce:
17235
Název akce:
Popis akce:
Jestli že vaše procházky po okolí občas vedou přes Podhorku do Rybníka, jistě víte, že tato lokalita potřebuje naši pomoc. Přijďte a přiložte ruku k dílu, ať jsou ty letošní vycházky o něco veselejší.
Příslušná obec/MČ:
Česká Třebová (okres Ústí nad Orlicí)
Likvidaci odpadů zajistí:
Eko Bi s. r. o.
Akci také podpořili:
-


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
ZO ČSOP - Podorlicko
Kontaktní osoba:
Pavel Suchý
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 25, sesbíráno bylo 1300 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Ukliďme Česko, ukliďme svět 2018 – ČSOP Podorlicko

V rámci zachování tradice jsme opět akci „Ukliďme Česko, ukliďme svět“ zahájili ve spolupráci s klubem Pathfinder, vedeným Martinem Bouškou. Sešli jsme se ve čtvrtek 5. 4. 2018 v 17. hodin před pěším podchodem u Korada. Uklízeli jsme v prostoru ve vlastnictví Českých drah podél cesty mezi pěším podchodem u Korada a hlavní silnicí. Na tomto 150 metrů dlouhém úseku, kudy denně projde několik set lidí a který jsme uklízeli již v minulém roce, bylo přesto nasbíráno 12 pytlů odpadu, televizor, 2 gumy od auta, několik set metrů gumového obalu od kabelů a 3 použité injekční stříkačky, které jsme předali hlídce MP Česká Třebová. To vše jsem zvládli během dvou a půl hodin s 12 dětskými a 5 dospělými dobrovolníky. Navíc se nám podařilo objevit nelegální skládku gumových obalů od kabelů, kterou se nám podařilo společnými silami minimalizovat.
Druhou akcí v pořadí byl hlavní sobotní úklid „Ukliďme Podhorku“. Na společné akci jsme se domluvili s ZO ČSOP Zlatá studánka a Rybáři z České Třebové. Sešli jsme se v sobotu 7. 4. 2018 v 9.00 u kynologického cvičiště Podhorka. Rozdělili jsme si úseky a vyrazili sbírat odpad. ČSOP Podorlicko za dvě a půl hodiny s 15 dětskými a 10 dospělými dobrovolníky sesbíralo 50 pytlů odpadu, deky, matrace, televize, mrazák, boty, batohy a další.
ČSOP Zlatá studánka společně s rybáři v počtu 20 lidí vysbíralo kolem řeky a v řece 20 pytlů odpadu, nechyběla dětská vanička, umyvadlo, kyblíky, petky a další odpad.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem dobrovolníkům, kteří se sběrů ve svém volném čase zúčastnili, klubu Pathfinder, 3. oddílu chlapců z organizace Skaut Česká Třebová, organizátorům celorepublikové akce „Ukliďme Česko, ukliďme svět“, místní základní organizaci ČSOP – Podorlicko, místní základní organizaci ČSOP – Zlatá studánka, Rybářům a firmě Eko-Bi, s. r. o. za svoz odpadu ze sběrných lokalit. Příští rok se při sběrné akci těšíme opět na viděnou!
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
07.04.2018 11:00
Předpokládaný konec akce:
07.04.2018 13:00
Popis místa srazu (adresa):
Sejdeme se u železného mostu před brankou ZKO Podhorka
Budeme uklízet:
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 5, volná kapacita 20
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.