Úklidová akce #10318, Ústí nad Orlicí (okres Ústí nad Orlicí)

Detail akce

Identifikátor akce:
10318
Název akce:
Popis akce:
Cílem akce je uklidit některá místa ve městě (např. Wolkerovo údolí pod zahrádkami, prostor u cihelny, svah pod hřbitovem apod.), kde naši spoluobčané vytváří černé skládky. Dobrovolníci pomohou vytřídit odpad do pytlů, který následně odveze f. Tepvos s.r.o., která akci podpořila
Příslušná obec/MČ:
Ústí nad Orlicí (okres Ústí nad Orlicí)
Likvidaci odpadů zajistí:
Město Ústí nad Orlicí a Tepvos s.r.o.
Akci také podpořili:
Město Ústí nad Orlicí - pytle organizace, drobné občerstvení Tepvos s.r.o. - zapůjčení nářadí a svozové techniky


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný obcí
Název organizace:
Město Ústí nad Orlicí
Kontaktní osoba:
Tomáš Kopecký
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 176, sesbíráno bylo 8500 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Město Ústí nad Orlicí se přidalo, jako organizátor k dobrovolnické akci "Ukliďme Česko", která se uskutečnila 18.4.2015. Z původně zamýšlené jednodenní akce se díky velkému zájmu stal vlastně téměř úklidový týden! Ten započal středou a úklidem místní části organizovaným ZŠ v Kerharticích, kde žáci a učitelé sesbírali 10 pytlů odpadu. Ve čtvrtek se přidala Zdravotní škola a ZŠ Bratří Čapků, kdy žáci naší „základky“ na přírodovědné vycházce shromáždili v okolí cyklostezky a na břehu Tiché Orlice mezi Černovírem a Lanšperkem plnou multikáru pytlů. V pátek uklízela ZŠ Třebovská a především MŠ Na Výsluní s rodiči odkud se v sobotu odvezly dvě vrchovaté multikáry pytlů! Příklad našich škol v sobotu na akci organizované městem přilákal cca. 30 úředníků města, dva místostarosty, zastupitele, jejich rodiny a další občany. Připojili se hojně i desítky dobrovolníků a dobrovolných hasičů ve všech okrajových částech Ústí nad Orlicí. Z města včetně Černovíra se svezlo 8 naplněných multikár pytlů a přívěsným vozíkem navozen další objem cca. 1,5 kontejneru pytlů. Hasiči v Hylvátech překvapili úklidem parku a okolí školy natolik, že jsme zde raději operativně přistavili rovnou kontejner, který se naplnil bioodpadem. Bylo tak vyčištěno okolí hřbitova, cyklostezka, břehy Tiché Orlice, Wolkerovo údolí, okolí letiště a Černovíra, Hylváty a centrum Knapovce. Kromě spousty plastu, skla, železa, se odklidily pneumatiky z aut i motocyklů, vyhozené matrace, koberce, několik „zánovních“bot, ale i kuriózní nálezy jako byla televize a jedna „zánovní“ sjezdová lyže včetně vázání. Nemůžeme zapomenout i na vyčerpávající pomoc s odvozem nasbíraného odpadu firmou Tepvos s.r.o. Díky všem bylo kolem 14:00 všude čisto a odpad bezpečně uložen ve sběrném dvoře. Příroda děkuje všem, co pomohli „svým jarním rozpukem“, za organizátory se k ní přidáváme i my a těšíme se na další ročník.
Foto galerie:
-
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
18.04.2015 11:00
Předpokládaný konec akce:
18.04.2015 17:00
Popis místa srazu (adresa):
park Kociánka
Budeme uklízet:
Web akce:
-
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 11, volná kapacita 49


Pracovní rukavice zajistila společnostČERVA EXPORT IMPORT a.s.

Partner úkliduNANO IRON, s.r.o.
společnost NANO IRON, s.r.o. je partnerem obecních úklidů které proběhly v roce 2015
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.