Úklidová akce #11289, Kroměříž (okres Kroměříž)

Detail akce

Identifikátor akce:
11289
Název akce:
Ukliďme lesík na Barbořině
Popis akce:
Spolek Barbořice Vás zve na úklidovou akci přírody, tentokrát půjde o lesík na Barbořině. Uklidíme ho nejen od odpadků, ale i od hromad pořezených větví. Díky spolupráci se Zdravým městem Kroměříž a aktivními občany z Barbořiny Vám budeme moci nabídnout i pohoštění z pojízdné udírny:). Zapojena do akce bude i nová ekologická organizace Ekologický ústav Kotvice, stávajícími partnery, kterým děkujeme za zajištění likvidace odpadu je město Kroměříž a firma Biopas.Těšíme se na všechny pomocníky, zvláštěpak uvítáme pomoc obyvatel místní lokality Barbořina.
Příslušná obec/MČ:
Kroměříž (okres Kroměříž)
Likvidaci odpadů zajistí:
město Kroměříž, firma Biopas
Akci také podpořili:
Akce se koná pod záštitou místostarosty města Kroměříže Pavla Motyčky. Za zajištění pytlů i odvozu a likvidace odpadů děkujeme městu Kroměříž. Občerstvení pro účastníky bude hrazeno z fondu Zdravého města Kroměříž. Další úklidové prostředky (rukavice, pytle apod.) byly pořízeny již v roce 2012 z dotace firmy TOS Hulín.


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
Spolek Barbořice
Kontaktní osoba:
Kamila Sýkorová
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 50, sesbíráno bylo 60 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Jako obvykle i letos jsme se zapojili do akce Ukliďme Česko, která se v roce 2016 konala v sobotu 16.4. Ve spolupráci s obyvateli Barbořiny, Zdravým městem a Kotvicí jsme se tentokráte rozhodli uklízet nejen odpadky, ale obecně zvelebit lesík Barbořina. Byli jsme totiž osloveni spoluobčany bydlícími na Barbořině, abychom jim pomohli zbavit náš oblíbený "lesopark" náletových dřevin a umožnit tak lepší průchodnost lesíku. Jako předvoj naší akci probíhalo prořezávání dřevin, které měly být stahovány k cestě za účelem štěpkování. A tak se nás téměř 50 (nedalo se to ani spočítat kolik nás bylo) vrhlo do lesa a za silné podpory našich dětí jsme sbírali odpadky a tahaly větve téměř dvě hodiny. Velmi si ceníme dobrovolného zapojení sociální rehabilitace Zahrada. Po dvou hodinkách užitečné práce jsme posbírali cca 60 kg odpadků a vytahali z lesa téměř všechny pořezané dřeviny. Jsme rádi, že množství odpadků se v této lokalitě rok od roku snižuje (bohužel zatím jen zde). Na závěr akce na nás čekalo milé pohoštění v podobě buřtů a kabanosu z domácí udírny!
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
16.04.2016 12:00
Předpokládaný konec akce:
16.04.2016 16:00
Popis místa srazu (adresa):
Sraz bude na rohu ulic Odbojářů a Kazimíra Rudého.
Budeme uklízet:
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 2, volná kapacita 28


Pracovní rukavice zajistila společnostČERVA EXPORT IMPORT a.s.
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.