Úklidová akce #12016, Praha 4 (městská část Praha)

Detail akce

Identifikátor akce:
12016
Název akce:
Úklid přírodní památky Bránických skal
Popis akce:
Správce skalní oblasti přírodní památky Bránických skal za OVK Praha a Střední Čechy ČHS - lezecký oddíl HOKAS č.o.: 586, by rád požádal o podporu záměru likvidace černých skaládek v prostoru Bránických skal.
Jednalo by se o úklid horního valu, vyhlídky a parku na Dobešce. Rovněž o úklid okolí schodiště z Dobešky, parku a okolí dětského hřiště pod PPBS.

V této lokalitě se bohužel vlivem rušivé činnosti neukázněných spoluobčanů nahromadil odpad, povětšinou shazovaný s horního valu, ale jsou bohužel i nalezeny místa, kde vznikly černé skládky např. elektroodpadu a nebo vyvezené stavební suti. Toto všechno bychom chtěli s Vaší pomocí projít, uklidit a odstranit.

Na Bránických Skalách samotných již 3tím rokem probíhají dílčí sanační a rekultivační práce horolezeckého oddílu HOKAS jež má PP ve své správě a snaží se o maximální možné zvelebení této lokality a její zpřístupnění především mládeži a začínajícím lezcům.
Horolezci v součinnosti s odborem Ochrany Životního Prostředí MHMP a MČP4 již skálu z větší části očistili, obnovili přístupové cesty, odstranili nežádoucí náletové dřeviny, a připravují se terénní úpravy předskalí.
Odpad jež se zachytil na skále byl dobrovolníky z řad HOKASu odstraněn a shozen dolů, kde ho bude potřeba ze sběrných míst napytlovat a odnosit do kontejneru či na svozové místo.
Budeme moc rádi za Vaší pomoc a součinnost v našem snažení.
Příslušná obec/MČ:
Praha 4 (městská část Praha)
Likvidaci odpadů zajistí:
MČP4
Akci také podpořili:
Horolezecký oddíl 586. ČHS - HOKAS, dále: Lezci Praha, občanská iniciativa Bráník Sobě


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
HOKAS č.o.586 ČHS
Kontaktní osoba:
Viktor Lada
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce



Podrobnosti akce

Začátek akce:
16.04.2016 11:00
Předpokládaný konec akce:
17.04.2016 19:00
Popis místa srazu (adresa):
Sraz u dětského hřiště pod Bránickými skálami.
Možnost parkingu na parkovišti u kostelíčka - Modřanská ul. č.118.

Dále se sem lze dostat ze zastávky Přístaviště ccá 3min kam jezdí tramvajové linky č.3, 17, 21 a autobusy č. 118, 170, 196, 197 takže se sem dá poměrně snadno dostat pomocí výše uvedených spojů např. z linek metra A - Staroměstská, metra B - Smíchovské Nádraží, Karlovo náměstí (Palackého náměstí) a z linky metra C ze zastávek Háje, Chodov, Kačerov a Budějovická.

Prosím dbejte na svou osobní bezpečnost a zvolte vhodný druh pevné obuvi a oblečení na ven. Doporučujeme máte-li vzít sebou i reflexní vestu. Ochranné pomůcky (rukavice, roušky, pytle a další pomůcky či nářadí) by mněli být k dispozici od našich partnerů.
Zdravotníka a další zazemí též budeme mít.
Vemte si s sebou dostatek tekutin a svačinu - pokud se nám podaří získat nějakou finanční podporu - tak se pokusíme i o zajištění drobného občerstvení pro účastníky.

Po práci bude možnost zajít na limo/pivo popovídání si a posezení s nově nabytými přáteli do nedaleké restaurace, kde bude pro účastníky akce domluvena rezervace.
Budeme uklízet:
12016
Web akce:
-
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 6, volná kapacita 39
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.