Úklidová akce #13068, Plzeň 1 (městská část Plzeň)

Detail akce

Identifikátor akce:
13068
Název akce:
Za pastviště krásnější
Popis akce:
Uklidíme pastviště v okolí řeky Radbuzy pod Zborovskou ulicí. Uklidíme cestu přímo pod Zborovskou ulicí a, pokud možno, i sráz od silnice k cestě. Pokračovat budeme u soutoku řeky Radbuzy s Úhlavou a budeme pokračovat až po Tyršův most.
Příslušná obec/MČ:
Plzeň 1 (městská část Plzeň)
Likvidaci odpadů zajistí:
Čistá Plzeň, firma zajišťující svoz odpadu v Plzni
Akci také podpořili:
ÚMO3 Čistá Plzeň


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný soukromou osobou
Název organizace:
-
Kontaktní osoba:
Alena Kojanová
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 21, sesbíráno bylo 800 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Úklid, který proběhl 18.5.2016 v plzeňské čtvrti Doudlevcích od 16h, byl velmi úspěšný. Oficiálně bylo nahlášeno bylo 9 dobrovolníků, ale sešlo se nás mnohem více. Pokud mohu započítat i malé děti, které zpočátku také aktivně pomáhaly a sbíraly, bylo nás celkem 21 a jedno miminko (moje). Mezi dospělé díky velké míry práce, kterou zastala po celý čas úklidu, musíme započíst Sárinku (Vaněčkovou), která jinak věkem dospělá zdaleka není. Zaměřili jsme se na břeh řeky Radbuzy u jejího soutoku s Úhlavou a přilehlé okolí. Během první hodiny jsme nasbírali společnými silami odhadem 20 pytlů a vyklidili jsme především okolí prašné cesty vedoucí k soutoku obou řek a nejbližší okolí soutoku. Postupně jsme se zaměřili i na širší okolí a na drobnější odpadky schované v trávě a v křovinách. Našli jsme kabely, starý televizor, vyhozené lůžkoviny, plastové i skleněné lahve a další odpadky, které lidé buď odhodili nebo vážili cestu až k řece, aby se zbavili nepotřebných věcí. Na konci úklidu po rozloučení se se všemi účastníky jsem napočítala 29-30 pytlů a velkou hromadu rozměrnějšího odpadu, který se nevešel do pytlů. O svoz nasbíraného odpadu se následující den postarala firma Čistá Plzeň.

Nahlášení dobrovolníci dostali v závěru úklidové akce diplomy pro nejlepší uklízeče. Mile mě překvapilo, že několik účastníků úklidu nežije v Doudlevcích, ale v jiných částech Plzně. Rozešli jsme se s dobrým pocitem, že jsme udělali dobrou věc pro krásné místo v Doudlevcích, kousek bujné přírody, kde vedle žijí lidé (nejen bezdomovci, ale i rybáři, pejskaři, rodiče s dětmi a vůbec kdokoli, kdo se chce projít podél řeky a zapomenout aspoň na chvíli na městský ruch a hluk), bobři, divoká prasata, bažanti, které však dlouhá léta odrazovalo poházenými odpadky a nepořádkem.

Věříme, že po našem úklidu zůstane doudlevecký břeh řeky Radbuzy a jeho okolí čistý, že si lidé uvědomí, že je především v jejich zájmu udržovat ten kousek přírody v Doudlevcích čistý. Pokud to tak nebude, pokusíme se znovu se sejít a opět napravit krátkozraké jednání lidí, kterým na stavu prostředí, v němž žijí oni a jejich spoluobčané, nezáleží. Naštěstí se mi při naší akci potvrdilo, že lidí, kteří chtějí udržovat životní prostředí čisté a jsou ochotni pro to něco udělat, je pořád mnoho. Mám radost, že mnozí jsou mými dávnými přáteli a sousedy a s mnohými snad naše nové přátelství přetrvá.

Za podporu naší akci děkuji ÚMO3 za dodání pytlů na odpadky a propagaci a spolku Ekosmák za pracovní rukavice pro dospělé a děti. A děkuji především všem dobrovolníkům, kteří se zúčastnili a pracovali pro nás a za nás všechny a pro Doudlevce a celou Plzeň krásnější. Musím ale poděkovat i všem přátelům a sousedům, kteří si moc přáli přijít a pomoci s úklidem, ovšem z časových a jiných důvodů se nemohli dostavit. Vám všem velké díky!
S upřímným pozdravem,
Alena Kojanová
Foto galerie:
-
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
18.05.2016 18:00
Předpokládaný konec akce:
18.05.2016 21:00
Popis místa srazu (adresa):
Začneme na cestě dolů na pastviště pod domem na Zborovské 74. Pytle a rukavice jsou zajištěny.
Budeme uklízet:
Web akce:
-
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 7, volná kapacita 25
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.