Úklidová akce #13701, Olomouc (okres Olomouc)

Detail akce

Identifikátor akce:
13701
Název akce:
Uklízíme Nemilanský lesík
Popis akce:
Provozujeme Lesní školku Sluněnka Olomouc a rodinné centrum. Máme u školky nádherné malebné okolí, hyzdí ho však letité černé skládky a nás trápí, že si tady s dětmi nemůžeme hrát. Jedná se o veřejné prostranství a po vyčištění bude sloužit všem návštěvníkům lesíka.
Příslušná obec/MČ:
Olomouc (okres Olomouc)
Likvidaci odpadů zajistí:
Technické služby města Olomouce
Akci také podpořili:
Město Olomouc -Technické služby KMČ Slavonín * KMČ Nemilany *


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
Setkání - já a ty, z.s.
Kontaktní osoba:
Lucie Hlaváčová
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 55, sesbíráno bylo 3000 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
V 9 h se sešlo 22 dobrovolníků, 20 z nich je na společné fotografii. Když jsme si rozdělili práci, ukázalo se, že za rohem čeká dalších 19 lidí. Nakonec se nás sešlo nečekaných 55 účastníků: skautky z oddílu Třílístek, skauti Trnovci, TOM Tuři Olomouc, rodiče s dětmi z Lesní školky Sluněnka my, pedagogové a hlavně!!! další dobrovolníci, kteří si nás sami našli a přidali se k úklidu. Likvidovali jsme letité černé skládky v Nemilanském lesíku v okolí naší lesní školky. Byla to těžká práce a často jsme používali motyky a krumpáče. Naplnili jsme kontejner o objemu 13 m3 a do poloviny ještě malý kontejner. Ten byl přistaven na nebezpečný odpad, osinkocement, který likvidovala speciální četa. Odhaduji to na 3 t odpadu nejrůznějšího druhu, ale možná ho bylo i víc: pneumatiky, plasty, plechové nádobí, železo, umyvadlo, rám z kola, králikárna, trubky, ploty, linolea, térpapír, boty, hadry a co já vím, co ještě... Brigádníci byli skvělí. Přestože se pořádně nadřeli, viděla jsem je pořád s úsměvem. Největším "úlovkem" byla pneumatika z traktoru, kterou museli dokoulet tři chlapi. Náramně je to bavilo. Největší kuriozitu objevil sedmiletý Jáchym, kmínek stromu o průměru už 12 cm prorostl odhozeným diskem z auta. Skauti si po ukončení akce rozdělali oheň na opékání, děvčata si zahrála hry, rozchod byl veselý a nadšený. Všem dobrovolníků srdečně děkujeme za obrovský kus vykonané užitečné práce. Jako organizátorka úklidu mám opravdu velkou radost z toho, co jsme dokázali. Pevně věřím, že si zastupitelé města Olomouc, které tuto akci podporuje, povšimnou, jaké zodpovědné a angažované občany mají mezi mládeží.
Foto galerie:
doremifa.rajce.net
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
08.04.2017 11:00
Předpokládaný konec akce:
08.04.2017 14:00
Popis místa srazu (adresa):
Sraz v 9 h před vchodem do LŠ Sluněnka (dřevěná proužkovaná vrátka), na konci Hakenovy ulice, přímo u nemilanského lesíka.
49°33'34.2"N 17°14'29.5"E
Budeme uklízet:
černé skládky v Nemilanském lesíku - začneme v okolí LŠ Sluněnka
Web akce:
slunenka.cz
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 52, volná kapacita 62
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.