Úklidová akce #15866, Praha 15 (městská část Praha)

Detail akce

Identifikátor akce:
15866
Název akce:
Ukliďme Hostivařské lesíky II.
Popis akce:
Po jarní úklidové akci, při které se nám podařilo zlikvidovat černou skládku v jednom z hostivařských lesíků v blízkosti ulice Za drahou, plánujeme její pokračování. Tehdy z přírody zmizely 4 tuny odpadu. Velké množství odpadků se v těchto lesících stále ještě nachází. Pojďme znovu spojit své síly a zbavme zdejší přírodu další černé skládky. Lesní porosty jsou zde často navštěvovány místními obyvateli, jako místa, kde si mohou alespoň na chvíli odpočinout od ruchu města. Zároveň jsou vyhledávaným místem pro různé sportovní aktivity – běhání, cyklistika apod. Odpadky ovšem kazí dojem z jinak velmi pěkného místa.
Příslušná obec/MČ:
Praha 15 (městská část Praha)
Likvidaci odpadů zajistí:
ÚMČ Praha 15
Akci také podpořili:
-


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný obcí
Název organizace:
ÚMČ Praha 15
Kontaktní osoba:
Martin Šimák
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 45, sesbíráno bylo 2000 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Již podruhé bylo možné přidat se k úklidu Hostivařských lesíků zvaných V Záštěpí v blízkosti železniční tratě Praha – České Budějovice a ulice Rabakovská. Tentokrát jsme se zaměřili na několik černých skládek, které zbyly ve zdejších lesících po bezdomovcích. Jednalo se především o drobnější odpad typu skleněné a plastové lahve, nejrůznější obaly, textil, zbytky kabelů apod. Do této akce se kromě místních zapojili také kačeři, tedy hráči celosvětové hry Geocaching v rámci takzvaného citoeventu. Celkem se do úklidu zapojilo 45 lidí a podařilo se nám naplnit celý velkoobjemový kontejner. Většina zúčastněných se věnovala plnění pytlů a dvě dvojice nakládaly plné pytle na kolečka a odvážely je ke kontejneru, kde je vysypávaly. Za šest hodin práce se nám podařilo z lesa zcela odstranit šest černých skládek, a kdyby nepřišla tma, tak bychom možná zvládli i sedmou. Zmizela největší skládka v severním lesíku, jejíž nejstarší části byly minimálně 10 let staré. Bezdomovci, kteří tyto skládky v lese vytvořili, se odtud již před časem odstěhovali, takže je velká naděje, že se sem odpad již nevrátí. Všem zúčastněným patří velké poděkování. Většina účastníků slíbila účast i na příští pořádané akci, která by měla proběhnout pravděpodobně na jaře.
Foto galerie:
-


Podrobnosti akce

Začátek akce:
15.10.2017 15:00
Předpokládaný konec akce:
15.10.2017 19:00
Popis místa srazu (adresa):
Sraz je u lesíka v blízkosti ulice Rabakovská, před mostem Jižní spojky.
Budeme uklízet:
Web akce:
-
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 0, volná kapacita 50


 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.