Úklidová akce #15626, Tlustice (okres Beroun)

Detail akce

Identifikátor akce:
15626
Název akce:
Čisté okolí Tlustice
Popis akce:
Úklidová akce vyžaduje od účastníků pevné boty a vhodné pracovní oblečení
Příslušná obec/MČ:
Tlustice (okres Beroun)
Likvidaci odpadů zajistí:
OÚ Tlustice
Akci také podpořili:
-


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný obcí
Název organizace:
Obec Tlustice
Kontaktní osoba:
Jan Chaloupecký
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 32, sesbíráno bylo 1300 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Dne 13.5.2017 proběhla úklidová akce v obci Tlustice, podél cest směrem do lesíka Luh a v Luhu. Na náves přišlo celkem 32 lidí, z toho 12 dětí pod patnáct let, včetně dětí z mateřské školy. Účast předčila očekávání, což svědčí o tom, že místním lidem není jejich okolí lhostejné a chtějí žít v hezkém prostředí i za hranicí svých plotů. Od 9.00 do 12.00 se sesbíralo 42 stolitrových pytlů a dalších odpadů (např. pneumatiky, televize, zbytky eternitové krytiny (azbest), střepy z velké skleněné obrazovky, psací stůl, pytle se ztvrdlým cementem, dlaždice, kočárek, injekční stříkačka a další). Našel se i občanský průkaz, který byl odevzdán na oddělení Policie ČR v Hořovicích. Odpady se třídily na sklo, které se ukládalo do tvrdších igelitových pytlů a pak další TKO. Kolem cest a v lesíku byly odpady poměrně rozptýlené, ale za hřbitovem u odbočky k dálničnímu odpočívadlu byla nalezena menší skládka s odpady i pod povrchem. Pytle pak v pondělí odvezl traktorem zaměstnanec OÚ Tlustice do velkoobjemového kontejneru firmy AVE Hořovice. Odpady vážily 1,3T. Po akci se všichni setkali v místní hospodě Knajpa U Evži, kde byl připraven guláš na útratu pořadatele akce. Nikdo se nezranil, pršet začalo až po akci, a tak snad všichni odcházeli s dobrým pocitem, že je někdy dobré udělat něco co má smysl jen tak. Všichni se shodli, že se akce příští rok zopakuje. Nebo že by to již nebylo třeba? Ne, bezohledných omezenců je mezi námi stále dost. Již po dvou týdnech leží okolo dálničního mostu nové plastové láhve a další obaly. Snad nebudou odpadky přibývat tak rychle a nebudeme se muset sejít již na podzim. Vlastním sběrem se ale dlouhodobě nic neřeší, takže bylo dobře, že se do akce zapojila i Základní a mateřská škola Tlustice. Děti se vydaly na procházku ke znečištěným místům, nakreslily obrázky proti znečišťování a pak i některé přišly na akci. Na čtyři místa největších znečištění byly umístěny cedule s logem akce a tematické obrázky žáků. Uvidí se, jak dlouho zde vydrží. Tak na shledanou, přátelé!
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
13.05.2017 11:00
Předpokládaný konec akce:
13.05.2017 14:00
Popis místa srazu (adresa):
Náves
Budeme uklízet:
Luh (5 lokalit: Dálniční most Rozcestí ke koupališti Závora od továren Lesík u dálnice Rozcestí k odpočívadlu za hřbitovem) a okolní přístupové cesty. Poslední lokalitu z důvodu většího množství odpadů možná vynechat záleží na počtu účastníků)
Web akce:
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 19, volná kapacita 11
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.