Úklidová akce #16120, Praha 2 (městská část Praha)

Detail akce

Identifikátor akce:
16120
Název akce:
Přátelé Nuselských schodů uklízí... Nuselské schody!
Popis akce:
Jako už tradičně se zapojujeme do akce Ukliďme Česko, abychom zbavili odpadů a případně jinak zvelebili okolí Zvonařky, Nuselských schodů a okolních drážních prostor.
Příslušná obec/MČ:
Praha 2 (městská část Praha)
Likvidaci odpadů zajistí:
Gartensta Plus
Akci také podpořili:
Zelení Praha 2 Papírnictví Kaš-mi-daš


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
Přátelé Nuselských schodů
Kontaktní osoba:
Šimon Fiala
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 35, sesbíráno bylo 300 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
První akce Přátel Nuselských schodů byla úklid odpadků v okolí. Od té doby jsme úklidů udělali aspoň tucet, z toho dva velké v rámci hlavního úklidového dne Ukliďme Česko. Loni i letos jsme akci spoluorganizovali se Strana zelených - Praha 2, bez kterých by to nešlo.

Sešli jsme se ná plácku před kapličkou, přirozeném náměstíčku čtvrti zvané Skoronusle, výběžku Prahy 2, který už ale připomíná Jamrtál (kdo ví, co to je?). Nuselské schody jsou krásnou spojnicí dvou světů, vznosných Vinohrad a dělnických Nuslí. Krásný veřejný prostor, bohužel ale zdaleka ne tak opečovávaný, jak by si zasloužil. Sprejeři, vandalové, bezdomovci, narkomani... a jejich vedlejší produkt: odpadky.

Počasí nám letos přálo, sluníčko svítilo už od rána. Nejdřív jsme se občerstvili cidery od našeho partnera Kingswood a navštívili spřátelené papírnictví kaš-mi-daš s dílnou pro děti (děkujeme!) pak jsme rozplánovali lokality. Část se odebrala do Folimanky, kde ve spolupráci se společností Gartensta Plus čistila park a okolí Botiče. Díky nim jsme od Gartensty dostali přátelský příspěvěk na naší činnost. Ostatní se jali pročesávat okolí tunelů a tahat odtud vše od plastových pytlíků až po ty nejroztodivnější předměty.

Účelem ale nebylo se strhat. Chtěli jsme si především užít fajn den v Praze, udělat něco dobrého pro svojí čtvrť a taky jí při tom trochu víc poznat. Při té příležitosti pan farář ze Starokatolické farní obce v Praze snad už podvacáté obnovil zahrádku - kdo ví, třeba tentokrát vydrží.

Po dvou hodinách práce jsme nastřádali odhadem 300 Kg odpadu, z čehož alespoň 30 Kg se nám podařilo vytřídit. Důležitý je také vzkaz, který jsme tím vyslali radnici: takto uklizené město nevypadá, máte co zlepšovat.

Děkuji všem účastníkům a také Ukliďme Česko, kteří nám poskytli materiál a už kolikátým rokem úspěšně spojují dobrovolníky na jasné misi - za čistší životní prostředí a lepší město. Těším se na viděnou na další akci Přátel Nuselských schodů.
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
07.04.2018 12:00
Předpokládaný konec akce:
07.04.2018 14:30
Popis místa srazu (adresa):
Sraz na spodním konci Nuselských schodů u kapličky
Budeme uklízet:
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 19, volná kapacita 6
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.