Úklidová akce #27645, Praha-Suchdol (městská část Praha)

Detail akce

Identifikátor akce:
27645
Název akce:
Jarní úklid Suchdola
Popis akce:
Zdravíme!

Pozor došlo bohužel k další změně a to místa "pytlomatu" - vizte níže!!!

Prosíme, všechny zájemce o událost, aby si pečlivě prošli následující řádky a sledovali případné aktualizace zde či na facebookové události :)!

Vzhledem k omezením spjatých s epidemiologickou situací je nutné omezit potkávání osob i při dobrovolném úklidu a zároveň splňovat i ostatní vládní nařízení.

Sraz pro dobrovolníky je oproti původnímu plánu lehce pozměněn. Datum zůstává, tedy 26.3.2021, avšak místo se mění - potřebný materiál a instrukce naleznete u budovy Domu dětí a mládeže v ulici Rohová 540/4. "Hromadný" začátek musí být zrušen a bude nahrazen začátky individuálními, kdy si každý zvlášť dojde na místo srazu a z "pytlomatu" odebere potřebný materiál pro úklid a seznámí se s instrukcemi akce. Zmíněné indiviuální začátky budou probíhat od 9:00 do 14:00.

V plánu je posbírat odpadky v několika lokalitách v rámci městské části Praha-Suchdol (zejména příkopy a okolí ulice Kamýcká).

Doporučujeme si předem vybrat ku příkladu jednu z nabízených tras (či vlastní trasu) a tento záměr vyznačit do formuláře, který bude k dispozici u "pytlomatu", aby ostatní měli přehled o "vytíženosti" trasy.

Prosíme všechny zúčastněné, aby naplněné pytle zavázali a nechali dobře viditelné (nejlépe u hlavních silnic, křížení ulic či nějakého kontejnerového stanoviště) a aby tuto lokaci zaznamenali (fotografií i textem) a poslali například přes whatsapp organizátorovi akce. Zároveň, prosíme, zkuste odhadnout hmotnost sesbíraného odpadu a napsat i toto do zprávy a poslat i nějakou fotografii či kuriozitu z Vašeho úklidu.

Možné trasy:

https://mapy.cz/s/cokajulece
https://mapy.cz/s/dotosejebo
https://mapy.cz/s/refucorega

Další možné místo úklidu:

https://mapy.cz/s/nugefaseco

(pozor - poslední avizované místo je úvoz obnovené cesty do Horoměřic, kde došlo k odhalení skládky, tedy z hlíny lezou kusy gum, želez, plastů a dalších věcí původně vysypaných do úvozu a zahrabaných, bude třeba je vytahat, vyhrabat, aby netrčely nad terén. Je tedy vhodná i hrubá síla, popřípadě nějaké náčiní (železné hrábě/krumpáč/lopata).

Samozřejmostí je i možnost uklizení jiné nenabízené trasy či jiného místa.

Městský úřad vytipoval řadu míst k úklidu - inspirovat se a naplánovat trasu, tak můžete i dle jejich tipů https://mapy.cz/s/kolerepatu

Důležité je mít dobrou náladu, pevnou obuv (popřípadě nepromokavou), vhodné oblečení adekvátní k počasí (předpokládejte možný pohyb v příkopech či v houští).
Rukavice a pytle na odpad budou zajištěny pro zaregistrované! Pokud máte své oblíbené pracovní rukavice či pytle, tak si je vezměte s sebou :).

Děkujeme za Vaši účast!

P.S.: Avizovaný úklid kolem atletického oválu v kampusu univerzity je z nařízení Rektorátu zrušen a bude uskutečněn v jiném termínu. Respektujme prosím zákaz uklízení v kampusu ČZU!
Příslušná obec/MČ:
Praha-Suchdol (městská část Praha)
Likvidaci odpadů zajistí:
MěÚ Praha-Suchdol
Akci také podpořili:
-


Organizátor akce

Typ úklidu:
jedná se o úklid organizovaný organizací
Název organizace:
Studentský spolek Pupen, z.s.
Kontaktní osoba:
Jan Pytlík
Telefon a email na organizátora není z důvodu ochrany osobních údajů veřejně přístupný. Tyto kontaktní údaje budete mít k dispozici až se zaregistrujete jako dobrovolník a přidáte se k této akci.


Report akce

Statistika:
počet dobrovolníků 20, sesbíráno bylo 400 kg odpadů.
Jak úklid probíhal:
Děkujeme účastníkům a dobrovolníkům za jejich účast! I přes nepříznovou epidemiologickou situaci, avšak za příznivého počasí se nás zhruba kolem 20 rozhodlo věnovat čás svého času úklidu Suchdola a jeho okolí. Nejvíce se věnovali bezprostřenímu okolí hlavní ulice Kamýcké, kde našli několik menších černých skládek a to v blízkém okolí zástavby (vyjeté motorové oleje, stavební suť, plastové díly aut...). Dále dobrovlníci prošli řadu silnic a pěšin v městské části - celkově asi 16,5 km a nasbírali zhruba 400 kg odpadu, který do přírody nepatří. Bohužel se nepodařilo uklidit vše, proto vyzýváme všechny, kterým na přírodě záleží, aby nebyli lhostejní k okolí a případný nepořádek, který při své procházce najdou sebrali a vytřídili. Děkujeme
Foto úklidu:


Podrobnosti akce

Začátek akce:
26.03.2021 09:00
Předpokládaný konec akce:
26.03.2021 14:00
Popis místa srazu (adresa):
U budovy Domu dětí a mládeže Rohová 540/4
Budeme uklízet:
Dobrovolníci:
již přihlášených dobrovolníků 20, volná kapacita 33


Materiál pro úklid pomohli zajistit
DB SCHENKERskladování a kompletace zásilek

DPD CZpřeprava zásilek
 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.