Již za 100 dní se bude uklízet Česko i svět. Přidáte se?

Již za 100 dní se bude uklízet Česko i svět
Již za 100 dní se bude uklízet Česko i svět


7.1.2016

Do vypuknutí dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko 2016 zbývá přesně sto dní. Spojení dvou zkušených organizací, Spolku Ekosmák a Českého svazu ochránců přírody, vyústilo v ambiciózní cíl: zapojení 100 000 dobrovolníků. Své úklidy mohou zájemci přihlašovat již nyní na webu projektu www.UklidmeCesko.cz. Záštitu nad projektem převzaly pro letošek významné české osobnosti.

Přesně za 100 dní, v sobotu 16. dubna 2016, se uskuteční třetí ročník úspěšné úklidové akce, kterou z loňských dvou let známe pod názvem Ukliďme Česko. Letošní ročník oproti těm předchozím proběhne ve vzájemné spolupráci organizátorů akce Ukliďme Česko a Českého svazu ochránců přírody, který více jak 20 let zajišťoval průběh obdobné akce Ukliďme svět. Letos tak příznivci obou organizací spojí síly a budou uklízet pod společným názvem Ukliďme svět, ukliďme Česko. Výsledkem nové spolupráce je velmi ambiciózní cíl: zapojit do akce 100 000 dobrovolníků.

Sto dní před úklidem je již možné na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz přihlašovat plánované úklidy, kterým pak bude ze strany organizátorů poskytnuta potřebná podpora, ať už ve formě rukavic a pytlů pro samotné úklidy, nebo formou rad při plánování akce. „V tuto chvíli na našich stránkách registrujeme asi třicítku úklidů. Brzké přihlašování úklidů vítáme, umožní nám totiž lépe zajistit potřebný materiál pro dobrovolníky a zároveň dá dostatečný čas organizátorům jednotlivých úklidů, aby svou akci dovedli k dokonalosti.“ sdělil nám hlavní organizátor akce Miroslav Kubásek. Své úklidy mohou přihlašovat různorodé skupiny (zájmové kroužky, mládežnické spolky, školy, obce či města, firmy...) nebo i jednotlivci, kteří mají chuť přidat ruku k dílu.

Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko se těší nejen podpoře veřejnosti, která se v loňském roce hojně účastnila akcí pořádaných pod hlavičkou obou partnerských organizací, ale stále větší oblibu si získává také mezi významnými osobnostmi. „Ukliďme Česko má moji plnou podporu. Fandím všem, kterým není lhostejné prostředí, kde žijeme.“ řekl například ministr obrany Martin Stropnický. Dlouhodobě Ukliďme Česko podporuje i ministr životního prostředí Richard Brabec a mezi její další příznivce patří například europoslanec Pavel Poc, Ladislav Miko z Generálního ředitelství pro zdraví a ochranu spotřebitele v Bruselu, předseda Svazu měst a obcí a starosta Kyjova František Lukl, senátorka Ivana Cabrnochová, či primátor města Brna Petr Vokřál.

Přidejte se i vy a staňte se tak součástí akce, která má smysl! Přihlaste svůj úklid na www.UklidmeCesko.cz.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.