Woodstock se vrací, po 50-ti letech! Zase bude co uklízet…



1.4.2019

(Brno, 1.4. 2019) Jak jsme se dozvěděli na webu akce Ukliďme svět, ukliďme Česko (www.UklidmeCesko.cz), historie dobrovolnických úklidů započala, dle odkazu na výzkum odborníků z ústavu archeoekologie, před padesáti roky v americkém Woodstocku. Několik tisíc dobrovolníků tam několik dní uklízelo několik tun pozůstatků po největším a nejslavnějším koncertu všech dob. Událost dokládá video zveřejněné na facebookové stránce https://www.facebook.com/112130689967014

“Byla to apokalypsa, ty sračky nechtěly vůbec hořet, jak to bylo všecko promoklý a nasáklý blatem“, sdělil nám očitý svědek události, důchodce John Traschmann. „Tenkrát těch plastů eště tolik nebylo, to fajrujre ináč“, líčí zemitě pamětník.

„Woodstock? Před 50-ti roky? To bych měl pamatovat“, říká nestor českých dobrovolnických úklidů Petr Stýblo z Českého svazu ochránců přírody. „Ale u nás jsme byli a vždycky budem první my, vždyť už uklízíme pětadvacet roků…“, dodává.

„1969? To sem se teprv narodil, tak to nevím.., to snad leda že přistál někdo na Měsíci ten rok? Ale 1989 to byl jinší ročník. To jsme uklízeli se spolužákama z vejšky, když byla sametová revoluce tenkrát. Aby všici viděli, že nejsme jen záškoláci, ale že chceme fakt jako tu společnost nějak zlepšit. No byli sme mladí a blbí tenkrát“, reagoval Radek Janoušek z brněnského spolku Ukliďme Česko.

Asi jako ti dnešní středoškoláci co demonstrují za klima, akorát těm se do uklízení už moc nechce. I když na druhou stranu, nějakou menší ekorevoluci (nebudem se pouštět do větších akcí) by to možná chtělo…

Pojďte ji dělat s námi. 6. dubna společně uklidíme Česko! (Wodstock 50 začíná až 16. srpna…)






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.