PRO ORGANIZÁTORY - Příprava na celosvětový úklidový den

Celosvětový úklidový den
Celosvětový úklidový den


22.8.2018

Vážení přátelé, organizátoři podzimních úklidových akcí,

předně chceme moc poděkovat za chuť a odvahu dobrovolnický úklid uspořádat, věříme, že se Vám vynaložená energie do organizace mnohonásobně vrátí a akce splní Vaše očekávání. Ať už v reakcích Vašich dobrovolníků, v pohledech na uklizené místo a jistě má i každý svůj vlastní důvod, proč do úklidu jde. Díky za to, že jdete v naší společnosti tak skvělým příkladem.

K organizaci

Čas do akce se krátí a je potřeba nezapomenout na důležité kroky pro hladký průběh akce - tady jsou naše rady:

1. Zkontrolujte si na Mapě s úklidy, že je Vaše akce dostatečně popsaná (název akce, popis, čas a místo srazu a pod.), zda je puntík označující úklid na správném místě (ideálně na místě srazu). Pokud by Vám informace v medailonku chyběly, prosím, doplňte je přihlášením se do svého účtu a informace doplňte v editaci - najděte ikonu Uživatel vpravo nahoře na stránkách. Přihlašovací údaje Vám došly na email, pokud ne, kontaktujte Katku, pošle Vám je.

2. Oslovte místní úřad - o akci by měli na obci/ městě/ městské části vědět dostatečně dopředu. Jsou to ostatně jejich pozemky a jejich zodpovědnost. Popište jim Váš záměr s dobrovolnickým úklidem, popište místo/trasu, čas úklidu a domluvte se na možnostech odvozu nasbíraného odpadu. Když bude nepořádku více, zjistěte si možnosti přistavení kontejneru. Rovnou se můžete i zeptat, zda by Vám nedali nějaké pytle nebo i rukavice na úklid. Pokud ne, nevadí, můžete si požádat přes formulář ve svém účtu na 15 kliknutíwww.uklidmecesko.cz, který je od dnešního dne již otevřen (záložka Balíček s materiálem).

3. Pozvěte na akci své známé, popřípadě můžete oslovit místní spolky, školu nebo dobrovolné hasiče či místní fotbalový klub... Sdílíme všichni stejný prostor, jistě k nepořádku nebudou úplně lhostejní. K propagaci akce můžete využít i šablonu letáku, kterou pro Vás máme v sekci 5 kliknutíKe stažení. Pokud vládnete sociálními sítěmi, vytvořte si událost na facebooku, připněte si 6 kliknutíštítek "organizátor" na svou profilovku, použijte #SvetovyUklid nebo #UklidmeCesko a pomožte šířit informaci o konání úklidu.

4. Promyslete "párty na konec". Není to jistě nutnost, ale lidi si rádi po dobré práci sednou a poklábosí u dobré limonády nebo jiné pochutiny. Pro všechny to bude moc příjemné zakončení. Při samotném úklidu nebude na povídání moc prostoru. Může to být jednoduchý piknik, posezení u ohně s buřty nebo na místní restaurační zahrádce. Promyslete si, co by Vám udělalo radost a prodiskutujte i se svou partou.

V případě jakéhokoliv problému či dotazu mě neváhejte zkontaktovat, ihned vše vyřešíme. Za organizační tým Katka katka@uklidmecesko.cz +420 773 198 015






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.