Příprava úklidu, krok 5: Dejte o svém úklidu vědět!

Pro propagaci vašeho úklidu na facebooku využijte naši cover fotku.
Pro propagaci vašeho úklidu na facebooku využijte naši cover fotku.


10.3.2016

Hlavní termín úklidů v rámci Ukliďme svět, ukliďme Česko se nezadržitelně blíží. Mnoho organizátorů už má své úklidy promyšlené, před samotnou akcí teď schází jen pár posledních záležitostí. Jednou, a téměř nejdůležitější z nich, je cílená propagace místního úklidu.

Sebelépe naplánovaný úklid může skončit fiaskem, pokud se jej nezúčastní potřební dobrovolníci. Každý úklid vyžaduje jiný počet uklízečů, na propagaci vlastní akce by však neměl zapomenout (kromě školních úklidů) žádný organizátor. Ničeho se nebojte, není na tom nic složitého a s trochou štěstí se vám pro akci podaří nadchnout dostatečný počet lidí a dost možná ještě mnohem víc.

Ze zkušenosti víme, že zdaleka nejlépe funguje osobní pozvání. Neostýchejte se a zvěte blízké i vzdálené členy rodiny, přátele, spolužáky ze střední i známé. Možná budete příjemně překvapeni, kdo všechno projeví o vaši akci zájem.

Neomezujte se však jen na osobní kontakt. Při zvaní účastníků vám skvěle poslouží i sociální sítě a především facebook. Vytvořte úklidovou událost (využít můžete cover fotku na motivy Ukliďme svět, ukliďme Česko), a pozvěte všechny přátele z facebooku. Pokud nevíte, jak na to, přečtěte si náš návod.

Chcete-li oslovit potenciální dobrovolníky i v off-line světě, využijte naši šablonu, doplňte do ní informace o vaší akci a rozvěste na obecní či jinou nástěnku - třeba na tu ve vašem domě, v čekárně u lékaře, knihovně, v oblíbené kavárně, nebo v tělocvičně. Nezapomeňte se však předem domluvit se zodpovědnou osobou.

A v případě potřeby nás neváhejte kontaktovat!

Úspěšnou propagaci přeje tým Ukliďme svět, ukliďme Česko

P.S. Za šablonu moc děkujeme Romanovi Bukáčkovi, který ji pro nás vytvořil bez nároku na odměnu.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.