Počítadlo úklidů ukazuje měsíc před akcí číslo 1 000

Počítadlo úklidů měsíc před akcí dosáhlo čísla 1000
Počítadlo úklidů měsíc před akcí dosáhlo čísla 1000


16.3.2016

Již za měsíc, v sobotu 16. dubna, se odehraje hlavní vlna úklidů pořádaných v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Podaří se vytvořit český rekord v počtu dobrovolníků zapojených do akce? Na odpověď na tuto otázku si ještě musíme měsíc počkat. Jisté je, že v tuto chvíli počítadlo na webu akce ukazuje již 1 000 chystaných úklidů a počet každou hodinou narůstá.

Kromě překročení milníku tisícovky připravovaných úklidů hlásí organizátoři projektu další významnou novinku. Ukliďme svět, ukliďme Česko dostalo mimořádnou podporu od stálého generálního partnera úklidových akcí Českého svazu ochránců přírody, který letošní “Ukliďme” spoluorganizuje. Nadační fond Veolia, který se zaměřuje především na aktivity spojené s životním prostředím, osvětou, vzděláváním mládeže a dobrovolnictvím, se mimo jiné věnuje i podpoře sociálních projektů. Ukliďme svět, ukliďme Česko tyto cíle naplňuje hned v několika směrech. “Do letošních úklidů se díky spolupráci se spolkem VESPOJENÍ zapojí i děti z více než desítky dětských domovů. Máme pro ně nachystané i drobné dárky”, sdělil nám jeden z organizátorů akce, RNDr. Miroslav Kubásek. “Díky mimořádné podpoře budeme také schopni poslat podstatně více pytlů a rukavic než v minulých letech. Jsme rádi, že můžeme podpořit hlavně ty, pro které je materiální podpora motivací k uspořádání úklidu,” doplňuje Kateřina Landová, koordinátorka programu.

Zatímco přípravy na den “D” jsou v plném proudu, začínají se objevovat také první vlaštovky úklidů uskutečněných v dřívějších termínech. Jedním z nich byl například úklid v oblasti brněnské přírodní památky Holásecká jezera. Minulou sobotu 12. 3. tam dobrovolníci pod vedením spolku Čisté Tuřany uklidili odpad o hmotnosti téměř půl tuny. A jedna větší akce se chystá v Pražské Stromovce již tuto sobotu dopoledne. “I když nám předčasné úklidy někdy komplikují práci s doručením úklidových prostředků, jsme za ně rádi a věříme, že jejich úspěch motivuje k uspořádání úklidů další organizátory,” dodává Kubásek.

Pokud se svojí účastí na Ukliďme svět, ukliďme Česko doposud váháte, prohlédněte si mapu letošních, či archiv loňských úklidových akcí na www.uklidmecesko.cz. A pokud vás přesvědčí, přidejte se k nám!






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.