A jdeme na to! Důležité!



5.4.2019

Milí organizátoři,

počasí bude božské, dobrovolníci motivovaní, odpadky připravené k sebrání, přejeme Vám, ať si akci co nejvíce užijete bez nehod a s úsměvem. Než ale vyrazíte do terénu, projděte si ještě tyto řádky.

1. Uklízejme bezpečně. Uklízení je na vlastní bezpečnost, rozhodně se ale dá případným nepříjemným situacím předejít. A proto připomínáme a prosíme - ještě než vyrazíte na svůj úklid, prostudujte si pečlivě Organizační a bezpečnostní pokyny, které jsme pro vás připravili. Zjistíte v nich, na co si dát při úklidu dobrý pozor, jak poznat záludný azbest a jak se chovat při nálezu nebezpečných odpadů. Doporučujeme o tom spravit Vaše dobrovolníky hned v úvodu akce. organizacni_a_bezpecnostni_pokyny.pdf

Dobrá rada: Do baťůžku organizátora doporučujeme přidat foťák, pláštěnku, pití, izolepu na zalepení plných a vyspravení děravých pytlů, popřípadě provázek na uzavření pytlů k odvozu a nezbytně lékárničku.

2. Chlubme se Až budete mít svůj úklid šťastně za sebou, nezapomeňte se podělit o váš úspěch! Taková úctyhodná iniciativa je vzorem pro ostatní a ukazuje, že černé skládky u nás nejsou přehlížené. Pochlubte se ideálně ihned po akci (ve vaší editaci záložka Report) a podpořte týmového ducha celé akce. “Když minule uklízel Franta a měli tam i dalších 10 lidí, tak to já můžu příště taky, a prý uklidili tunu odpadu, to trumfnem! :).”

Počítejme odpad, účastníky, pneumatiky a pojďme společně překonat statistiky z minulého roku! Budeme se ptát: kolik dobrovolníků přišlo celkem, z toho kolik dětí (pod 18), kolik kg odpadu se sebralo (alespoň odhad) a z toho, kolik kg se podařilo vytřídit?

  • Dobrovolníci se při úklidu hemží a mizí v křoví, dobré je spočítat hned na začátku.
  • Jak počítat odpad? Odhadem. Běžný odpad v plném pytli váží asi 12 kg, mokrý starší odpad může vážit 30 kg. Potěžkejte nejbližší dítě, jež víte, kolik váží, a pak pytel :) Pokud máte kontejner, odhadněte podle nosnosti kontejneru a naplněného obsahu.
  • Kolik váží pneumatika osobního auta - bez disku asi 10 kg, s diskem tak 25 kg


Veškeré informace o tom, jak postupovat po úklidu, najdete na http://www.uklidmecesko.cz/about/poUklidu/.

Teď už si jen nezapomeňte nabít baterie do fotoaparátu či kamery, ať nepropásnete šanci vyhrát skvělé ceny v naší Foto/Video soutěži! Školáci už můžou rozmýšlet komiks do školní soutěže.

3. A pokud to jen trochu půjde, znovu prosíme - recyklujme, nevyhazujme pomůcky, které by se daly ještě využít! Pytle a rukavice si pokud možno schovejte a příště použijte znovu (nebo je darujte). Nikdy totiž nevíme dopředu, zda budeme mít i další ročník podporu a budeme moci opět posílat materiál.

Děkujeme za pozornost a za veškeré úsilí, které jste vložili do přípravy úklidů, držíme pěsti, ať se akce podaří a těšíme se na vaši zpětnou vazbu v reportu!

V případě jakýchkoliv komplikací jsem tu pro vás i o víkendu!






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.