Pro organizátory - zpřístupnění žádostí o úklidový materiál



5.3.2019

Milí organizátoři, měsíc před hlavním úklidovým dnem přinášíme velmi důležité informace, čtěte prosím pozorně.

Na úklidové mapce je nahlášeno již přes 1000 akcí, k mnohým však ještě chybí informace pro dobrovolníky - zkontrolujte si, prosím, že na mapě je k Vašemu úklidu vše, jak má, puntík je na místě plánovaného srazu, sedí datum,.. ať nám dobrovolníci někde nebloudí. Vše lze upravovat z Vaší administrace přihlášením na webu jako Uživatel (pravá horní ikonka) - Děkujeme!


1) Zajistěte si odvoz nasbíraného odpadu Měsíc před akcí je akorát čas na to, začít domlouvat svoz odpadu. Pokud se chystáte uklízet obecní (nebo alespoň veřejně přístupné) pozemky, neváhejte se s dotazem o spolupráci obrátit na obecní úřad (odbor životního prostředí, při menších obcích na starostku/starostu). Důležité je informovat o datu akce, místu úklidu/trase a odhadovaném charakteru odpadu (množství, velkoobjemový/drobný). Následně se domluvíte na odvozu naplněných pytlů nebo na přistavení kontejneru. Speciální případy tvoří soukromé pozemky a pozemky kolem silnic, dálnic a železnic - do konverzace zahrňte i majitele/správce pozemku. Jak zjistit majitele pozemku - přes Nahlížení do katastru nemovitostí nebo přes aplikaci ZmapujTo.cz - kliknutím na pozemek v grafickém detailu hlášení.

2) Pokud nemáte vlastní zdroje nebo Vám nezbyly z loňska, můžete si vyplnit požadavky na pracovní rukavice a pytle u nás. Právě jsme spustili možnost vyplňování požadavků na pracovní pomůcky pro úklidy. V administraci Vašeho úklidu hledejte záložku Balíček s materiálem a pečlivě vyplňte požadované údaje. Pozor: Podmínkou pro zpřístupnění formuláře jsou řádně vyplněné údaje o úklidu. Pokud u Vašeho úklidu některé chybí (název, popis, likvidaci odpadu zajistí,..), doplňte je prosím. Formulář o materiálu se Vám otevře následně. Požadavky lze vyplňovat do 22. 3. do 23:00. Balíčky by pak měly být doručeny kurýrem (DPD) nejpozději do 3.4.. Pozn.: V případě, že bude větší poptávka než naše možnosti, počty materiálu v balíčku se mohou změnit.

3) Jak akci propagovat, jak nalákat dobrovolníky Možností je celá řada. Doporučíme začít oslovením místních komunit, škol, spolků, obce samotné. Na menších obcích to jsou často dobrovolní hasiči, sportovní spolky, rybáři a pod. Připravit si můžete zvací leták, který vyvěsíte na strategických místech, krátký článek do místního plátku nebo pozvání přes sociální sítě (v tom Vám může pomoci i mladší generace). Jak na vytvoření facebookové události najdete pod odkazem, stejně tak editovatelné šablony letáků, diplomů, fotky ke stažení, loga, bannery,.. Pozvěte i své sousedy, kamarády, známé, bude to příjemná akce a příležitost se stmelit. Pokud naplánujete i motivační zakončení (opékání buřtů, bábovka, soutěž pro děti, degustace piva na místní restaurační zahrádce,..), jistě toto lákadlo do pozvánky zakomponujte.

Pokud hledáte další informace, podívejte se prvně na FAQ, pokud odpověď nenajdete ani tam, zavolejte mi, ráda Vám poradím.

za tým Ukliďme svět, ukliďme Česko Katka katka@uklidmecesko.cz, 773 1980 15 (9:00-17:00)






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.