Komerční banka „zelená“ před očima. Ročně ušetří 1,5 tuny plastů



15.8.2019

Již druhým rokem je partnerem iniciativy Ukliďme svět, ukliďme Česko společnost Komerční banka, jejíž zaměstnanci se po celý rok aktivně účastní úklidových akcí. Letos jich bylo v terénu už přes stovku a další velká vlna se chystá na podzim.

Podpora partnerů akce je pro nás důležitá primárně z hlediska finančního zajištění, především abychom měli dostatek prostředků na nákup pracovních pomůcek (pytlů a rukavic) pro dobrovolníky. Na druhou stranu dbáme také na to, aby partnerství nezůstávalo jen ve formální rovině, naší snahou je nejen aktivně zapojovat zaměstnance partnerských firem do uklízení Česka, ale iniciovat i další ekologické aktivity v jejich provozech, kancelářích, na pobočkách… Jedním z „nejvzornějších“ partnerů je v tomto ohledu Komerční banka, ostatně posuďte sami. „Na prostředí, ve kterém žijeme a podnikáme, nám záleží. Jsme si vědomi toho, že svojí významností a počtem zaměstnanců máme nemalý vliv a zavádíme různá úsporná a ekologická opatření“, říka Zuzana Čepelková, CSR manažerka Komerční banky.

„Už vloni jsme se vrhli na „deplastifikaci“ banky, a to zejména v budovách centrály a školicích zařízeních. V objednávkovém systému banky jsme v říjnu 2018 zrušili možnost objednávání vody v PET lahvích a jednorázového plastového nádobí, posílili kuchyňky nádobím a sodobary, které filtrují vodu tekoucí z vodovodního řadu. Věříme, že během schůzek u nás v bance jednorázové plasty uvidíte už jen zcela výjimečně. Ročně tak přírodu uchráníme o více než 70 000 PET lahví a 100 000 plastových kelímků, celkově ušetříme zhruba 1,5 tuny plastového odpadu. Jsme zatím první banka v ČR, která se k tomuto kroku veřejně přihlásila.

Začátkem léta jsme na střechu kancelářské budovy KB na Stodůlkách instalovali 10 včelích úlů. To je naše další iniciativa, kterou chceme pomoci planetě, podpořit přírodu a fungování ekosystému“
, dodává Zuzana Čepelková z Komerční banky.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.