Uklízet Česko budou sportovci i politici

Ukliďme svět, ukliďme Česko podporuje i profesionální cyklista Leopold König.
Ukliďme svět, ukliďme Česko podporuje i profesionální cyklista Leopold König.


9.3.2016

Počet připravovaných úklidů v akci Ukliďme svět, ukliďme Česko 2016 dosáhl 800 a stále stoupá. Zbavovat zemi odpadu budou významní politici, vrcholoví sportovci, úspěšní byznysmeni a například v kolébce projektu Brně si úklidy vzal pod patronát primátor Petr Vokřál.

Největší úklidová akce v České republice se blíží, do jejího vypuknutí třetí dubnovou sobotu zbývá necelých šest týdnů. Počet připravovaných úklidů již překročil hranici 800 a průměrně se každou hodinu na stránce www.UklidmeCesko.cz zaregistruje jeden nový úklid. Dosažení magického čísla 100 000 zapojených účastníků je sice zatím stále hudbou budoucnosti, ale o to, aby se stala skutečností, usilují spolu s organizátory i významné české osobnosti.

Jako tradičně se projekt těší oblibě politické elity země, zaštiťují jej osobnosti jako ministr životního prostředí Richard Brabec, europoslanec Pavel Poc, senátorka Ivana Cabrnochová nebo ministr obrany Martin Stropnický. A poprvé se letos u nás zapojí do úklidu i lidé z Velvyslanectví Slovinské republiky, země, která má v pořádání úklidových akcí bohatou tradici. Jak vypadá naše okolí však není jedno jenom politikům, jak dokazuje profesionální cyklista Leopold König, jezdec týmu Sky, sedmý na Tour de France a letošní olympionik. „Nikdy jsem nepochopil, jak někdo může bez výčitek vyhodit odpadek do přírody. Z pohledu na les plný pet lahví, zrezivělých konzerv a papírků je mi smutno. Teď už vím, že se tím dá něco dělat. V sobotu 16. dubna se bude uklízet celé Česko. Přidejte se i vy!” vzkazuje nejen svým fanouškům.

Pozitivní ohlasy se ozývají i ze strany úspěšných byznysmenů, kteří se rozhodli projekt podpořit ať už finančně či materiálně. Jedním z nich je například Jaroslav Šedivý, CEO revoluční zásilkové služby Teahouse Transport. „Projekt Ukliďme Česko je mi natolik sympatický, že jsem vlastně ani na chvíli nepřemýšlel, že bych svou firmu do takové akce nezapojil,“ řekl na adresu Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Podobně uvažovalo i vedení města Brna. V domovském městě projektu se veškeré úklidy odehrají za podpory statutárního města Brna a pod záštitou primátora Ing. Petra Vokřála, který na podporu akce prohlásil: „Výzvu Ukliďte Česko loni vyslyšelo na třicet tisíc dobrovolníků. A to je pro mě výborná zpráva, že nám naše okolí není lhostejné. V Brně se proto k této akci velice rádi přidáme i letos.” Město Brno zajistí úklidový materiál a likvidaci odpadů pro všechny úklidy, které proběhnou v sobotu 16. dubna na jeho území.

Pokud je i vám projekt sympatický, neváhejte a podpořte jej. Možností, jak se zapojit a přičinit se o čistší a krásnější Česko je celá řada. Podrobnosti zjistíte na webu projektu.

Kontakt pro další informace: Radek Janoušek, Spolek Ekosmák, 777 176 675, radek@uklidmecesko.cz






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.