Máte už vyplněný report?

Odměna za vyplněný report
Odměna za vyplněný report


29.4.2019

Zítra (30.4.) končí reporting sesbíraných pneumatik, máte už vyplněný report? První 3 podle množství pneumatik obdrží ceny v celkové hodnotě 10 000,- (od ELT Management Czech Republic).

Vylosovaných dalších 15 pak balíčky z biobavlny pro bezobalové nakupování od TIERRA VERDE s. r. o. Balíček obsahuje krásnou modrozelenou síťovku, velký plátěný sáček na pečivo, praktickou plátěnou tašku na bagety a síťový sáček na nákup ovoce a zeleniny, to vše z biobavlny. Díky nim ušetříte stovky zbytečných igelitových sáčků a tašek, které tolik zatěžují naši Planetu. Balíček v hodnotě 434 Kč.

Budeme losovat ze všech kdo nám vyplnili report (přeci za to nikdo nemůže, že nenašel pneu...:-)

PROČ NAKUPOVAT BEZ ODPADU?

Plastový odpad znamená vážný celosvětový problém a pouhé recyklování nestačí. V Evropě se každoročně dostane do oběhu okolo 100 miliard plastových tašek (přibližně 200 kusů na každého obyvatele). Jen 7 % z tohoto množství je recyklováno. Většina se nedostane ani do běžného komunálního odpadu a hromadí se v prostředí, kde tvoří velkou část znečistění v mořích a oceánech.

Plastová taška, která není zlikvidována jako odpad, v prostředí přetrvá až 100 let. V moři mají tyto plasty devastující dopad na mořské živočichy, zejména ve formě mikroplastů, které se postupně z materiálu uvolňují.

PROČ BIOBAVLNA?

Bavlna tvoří jednu z nejrozšířenějších zemědělských plodin. Při pěstování konvenční bavlny je však také spotřebováváno nejvíce agrochemikálií, zejména herbicidů a pesticidů, které mají obrovský dopad na ovzduší, půdu a v neposlední řadě také na zdraví lidí, kteří bavlnu pěstují či v těchto oblastech žijí. Podle klasifikace Agentury pro ochranu životného prostředí je většina těchto látek zařazena mezi vysoce toxické látky, které nejenže ničí prostředí v zemích, kde je bavlna pěstována, ale také zabíjejí tisíce farmářů, kteří konvenční bavlnu pěstují.

Biobavlna je pěstována postupy a za použití přípravků, které mají nízký dopad na životní prostředí. Systém pěstování klade důraz na zachování úrodnosti půdy, minimalizuje používání pesticidů a syntetických hnojiv a podporuje biologicky rozmanité formy hospodaření. Semena bavlny nesmí pocházet z geneticky modifikovaných zdrojů.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.