Již za 2 měsíce proběhne velký jarní úklid. Přidejte se!

Děti také uklízí
Děti také uklízí


8.2.2017

Přesně za 2 měsíce, v sobotu 8. dubna 2017, proběhne letošní hlavní termín úspěšné akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, zaměřené na dobrovolnické úklidy černých skládek, ale i drobného nepořádku z naší přírody, vesnic a měst. Jak to funguje? Od nynějška je možné na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz přihlašovat plánované úklidy a všem zaregistrovaným organizátorům budou poskytnuty nezbytné rady k plánování i propagaci jejich akcí. „Navíc máme dobré zprávy. V letošním roce bychom díky podpoře Ministerstva životního prostředí a sponzorů měli mít opět zajištěny pevné pytle pro všechny zájemce, kterým z loňského ročníku nezbyly zásoby či nemají vlastní zdroje“, sdělila nám jedna z organizátorů, Kateřina Landová z Českého svazu ochránců přírody.

Organizátoři akce cílí v letošním roce opět i na školy a dětské kolektivy, neboť věří, že perspektiva je hlavně ve výchově mládeže. „Pytlů bude dost, rukavice ale budeme rozdávat přednostně školám, máme pro ně i 1400 reflexních vest. Chceme pedagogům ušetřit co nejvíce práce s organizací a zajištěním bezpečnosti pro studenty“, dodává Kateřina. Minulý rok uklízelo přes 300 škol.

Letošní ročník akce může proběhnout také díky prostředkům z Národního programu Životní prostředí zaměřeného na environmentální vzdělávání (EVVO). ,,Podpoříme známý projekt Ukliďme svět, ukliďme Česko 2017, který motivuje veřejnost, aby změnila přístup k černým skládkám a nakládání s odpadem. Oceňuji, jak se tento projekt každým rokem rozšiřuje a zapojuje se do něj víc a víc lidí. Takovéto projekty napomáhají šířit potřebnou osvětu, pocit odpovědnosti k přírodě i k našemu nejbližšímu okolí, což je také důvod, proč tuto akci ministerstvo každoročně zaštiťuje," řekl k tomu ministr životního prostředí Richard Brabec.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.