Setkání před bohunickou radnicí, námět na propagaci úklidové akce

p. uč. Irena Lidmilová s duhovým (úklidovým) deštníkem
p. uč. Irena Lidmilová s duhovým (úklidovým) deštníkem


4.4.2017

Takto důsledně pojali přípravy úklidu na základní škole v Brně-Bohunicích. Pro letošek asi už je pozdě, ale každopádně je to pro ostatní organizátory inspirace do budoucna. Moc děkujeme p. učitelce Lidmilové, která stála u zrodu celé iniciativy... (a pokud máte vlastní podobnou zkušenost, dejte nám učitě vědět).

27. března 2017 před radnicí ÚMČ Bohunice se sešli místní občané, které zaujala námi propagovaná výzva Ukliďme svět, ukliďme Česko. Díky bohatému programu získali zájemci nejnovější informace o připravovaných aktivitách, ověřili si své znalosti z oblasti ekologie a v neposlední řadě si zpříjemnili jarní slunečné odpoledne poslechem písniček brněnské folkové kapely D.N.A.

Akci, jejímž hlavním organizátorem byli žáci 5.A ZŠ Arménská, zahájil starosta MČ Bohunice ing. Antonín Crha. Ve svém úvodním projevu informoval občany o oslavách 780. výročí první zmínky o založení obce Bohunice a poděkoval naší škole za akci Ukliďme svět, ukliďme Česko, kterou jsme jako dárek obci věnovali právě k těmto oslavám.

Po milém přivítání již následoval námi vytvořený program. Při jeho plánování se naši žáci zaměřili na několik témat. V první řadě jsme chtěli bohunické spoluobčany upozornit na celostátní projekt Ukliďme svět, ukliďme Česko a informovat je o zapojení ZŠ Arménská pod samostatným názvem Ukliďme si Bohunice. Pomocí námi vyrobených propagačních materiálů, jako byly letáky, plakáty či fotografie nelegálních skládek v našem okolí, jsme sledovali cíl získat ke spolupráci co nejvíce dospělých brigádníků na úklid černých skládek na Červeném kopci. Tato úklidová akce je plánována na sobotu 8. dubna 2017 a my věříme, že se k nám přidá dostatek pomocníků z řad občanů Bohunic.

Následovaly ekologické aktivity, díky nimž si zájemci mohli ověřit své dosavadní znalosti i přiučit se něco nového. Aktivity organizovali opět žáci 5.A a zúčastnilo se jich na 30 dospělých a 35 dětí. Koncertem skupiny D.N.A., vítězem festivalu Porta, se pobavilo nejméně 70 stálých posluchačů; další lidé se zde zastavovali po cestě z práce a dozvěděli se tak všechny informace o chystaném dění.

Akci kromě již výše zmíněného pana starosty Bohunic ing. Antonína Crhy podpořily další osobnosti: o projektu pohovořili pan Radek Janoušek, tiskový mluvčí akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, a pan Miroslav Kubásek, radní pro životní prostředí JMK. Pocitovou mapu připravily paní ing. Eva Kalová a Mgr. Martina Pacasová, regionalistky z Magistrátu města Brna. Akci moderovala Mgr. Irena Lidmilová, třídní učitelka 5.A, a ozvučil ji pan Luděk Urbánek. Svou přítomností přispěli i pan ředitel ZŠ Arménská Mgr. Vladan Urbánek a paní zástupkyně Mgr. Alena Procházková. Všem zúčastněným velmi děkujeme za projevený zájem a podporu.

Odpolední program se podle odezvy bohunickým občanům líbil, z čehož máme velkou radost. Teď nám nezbývá než věřit, že se s někteří z nich zaregistrují a přijdou v sobotu 8. dubna uklízet Červený kopec, jemuž jsou tyto naše aktivity věnovány.

Mgr. Lenka Vašíčková p.uč. ZŠ Brno, Arménská






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.