Přesně za měsíc se chystá velký úklid Česka, přidejte se také!

Po úklidu..
Po úklidu..


8.3.2017

Přesně za měsíc se desetitisíce dobrovolníků v Česku vydají udělat dobrý skutek, nejen pro přírodu, ale i pro sousedy, pro své děti, pro čisté životní prostředí, pro svůj pocit odpovědnosti. Dobrovolnický úklid toto všechno v sobě má. Jeden den společně uklízí, mnoho dní poté se dobrovolníci radují z výsledku. Jejich nová zkušenost tak může úplně změnit jejich pohled na vytváření odpadu i vznik černých skládek. Zároveň mohou být svým činem sami inspirací pro okolí.

„Česká unie sportu vítá a podporuje dobrovolnickou iniciativu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Sportovci představují v drtivé většině měst a obcí významnou složku společenského života a věříme, že část z nich se do této prospěšné akce zapojí a přispěje ke zlepšení životního prostředí ve svém okolí. Sportovcům podobné aktivity nejsou cizí, ,“ říká generální sekretář České unie sportu Jan Boháč. „Zoologická zahrada je místem, kam chodí převážně rodiny s dětmi a proto věříme, že se právě mladí lidé s dětmi do akce zapojí a sami si vyzkouší, jaké to je sbírat po někom odhozené odpadky,“ řekl nám ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Letošní ročník oficiálně podporuje i Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Dobrovolní hasiči se přirozeně zapojují, protože jejich hlavním posláním je pomoc společnosti při ochraně životů, zdraví a majetku. Měsíc před akcí je zaregistrováno již přes 30 sborů dobrovolných hasičů po celé republice.

Organizátoři akce vyzývají veřejnost - zapojit se může každý, stačí udělat první krok, přidat se k úklidu, který si vyberete z interaktivní mapy plánovaných akcí na stránkách www.UklidmeCesko.cz. Momentálně je možné vybírat již z tisícovky akcí po celé republice a denně desítky nových přibývají.

Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko je tu pro všechny, kdo se chtějí stát změnou. Pod celosvětovými iniciativami Let´s Do It! a Clean Up the World! se i letos bude uklízet ve více jak stovce států po celém světě. Organizátoři v Česku pomáhají úklidy zviditelnit, pomáhají s náborem dobrovolníků, řídí akce metodicky a připraveno mají na rozdání desítky tisíc pytlů a rukavic. Organizátory úklidů v balíčku potěší i nová trička.

Na tom, jak vypadá naše prostředí, se podílíme všichni, i za jeden den lze udělat velkou změnu. Pojďme do toho společně 8. dubna.

Kontakt Český svaz ochránců přírody Radek Janoušek – 777 176 675 Kateřina Landová – 773 198 015






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.