Pytle a rukavice letos budou...

Loňský materiál, letos bychom rádi zajistili více pogumovaných rukavic, jsou praktičtější..
Loňský materiál, letos bychom rádi zajistili více pogumovaných rukavic, jsou praktičtější..


8.1.2017

Vybíráme z tiskové zprávy MŽP:

Ministr Richard Brabec schválil dotace pro 3 desítky projektů z Národního programu Životní prostředí zaměřených na environmentální vzdělávání (EVVO). O tyto projekty měli žadatelé z řad škol, vzdělávacích center, ekocenter, ale i měst a obcí velký zájem. Státní fond životního prostředí ČR přijal žádosti za víc než 93 milionů korun, což bylo čtyřikrát více než původně vymezené prostředky.

,,Dotační program naplňuje programové prohlášení vlády, kde jsme se zavázali posílit ekologickou výchovu ve školách. Díky těmto novým osvětovým projektům, které realizují především ekologická centra, školy, vzdělávací organizace ad. pro děti i veřejnost, se zlepší znalosti a povědomí obyvatel napříč Českou republikou o aktuálních problémech životního prostředí. Ti zároveň zjistí, jak se dá těmto problémům předcházet nebo jak oni sami mohou přispět při jejich řešení," komentuje ministr Richard Brabec nově schválené projekty na ekologickou osvětu.

,,Podpoříme například známý projekt Ukliďme svět, ukliďme Česko 2017, který motivuje veřejnost, aby změnila přístup k černým skládkám a nakládání s odpadem. Oceňuji, jak se tento projekt každým rokem rozšiřuje a zapojuje se do něj víc a víc lidí. Loni se úklidů skládek účastnilo přes 86 tisíc lidí po celé zemi. Takovéto projekty napomáhají šířit potřebnou osvětu, pocit odpovědnosti k přírodě i k našemu nejbližšímu okolí, což je také důvod, proč tuto akci ministerstvo každoročně zaštiťuje," dodává ministr Brabec.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.