Již je možno žádat o materiál!

Pevné pytle a rukavice, a budou ještě černé tenčí pytle na pochůzkový sběr..
Pevné pytle a rukavice, a budou ještě černé tenčí pytle na pochůzkový sběr..


3.3.2017

Vážení přátelé, organizátoři úklidovek,

velmi oceňujeme, že se většina z nahlášených akcí je samostatná, na akci si shánějí vlastní prostředky či obětují materiál z domova. Často neváhají nezištně připravit i malé pohoštění pro dobrovolníky prostě proto, že chtějí úspěšnou a příjemnou akci pro všechny zúčastněné. Přesto je mnoho nahlášených akcí, kde tyto možnosti nemají. Pro ty se každoročně snažíme zajistit pomoc. I naše možnosti jsou ovšem omezené.

Od dnešního dne lze vyplňovat žádosti o materiál!

Pytle a rukavice se pokusíme rozdělit spravedlivě těm, kdo jej nejvíce potřebují, přednost tedy budou mít školní a dětské kolektivy a skupinky jednotlivců. Pytlů máme poměrně hodně, rukavic však o dost méně než loni. Proto pozorně čtěte následující řádky.

Prosím, zvažte osobní možnosti a poptejte se dobrovolníků, zda nemají doma pár svých starých rukavic, které by se daly použít. Letos máme "jen" kolem 20 000 párů rukavic, což je asi polovina loňského objemu, z toho je přes polovinu dětská velikost. Myslete, prosím, i na ekologii a recyklujte použité pomůcky na příští akci (dopředu také neumíme odhadnout, zda další ročník vůbec nějaké pomůcky budou k dispozici).

Recyklujte i pevné pytle! Nechají se vysušit, vydrolit či lechce vymáchat ve vodě a máte materiál i na další akce. Pokud máte zajištěný kontejner, pytle do něj vysypávejte a používejte znovu až "do roztrhání".

Bonusem letošního ročníku jsou trička pro organizátory. Ty zašleme přednostně těm žadatelům, kteří budou zároveň žádat o balíček s úklidovým materiálem. Triček máme omezené množství 1100 ks. Snad udělají organizátorům radost (jako dělají nám) a pomohou utužit ducha dobrovolnické akce :) . Drobnou odměnou pro dobrovolníky budou samolepky "děkujeme, že pomáháte", které půjdou do každého balíku.

Žádosti posoudíme hlavně vzhledem k nahlášeným počtům dobrovolníků jednotlivých akcí, či předchozí zkušenosti (nevyplněný report z loňska, speciální požadavky,..). Žádosti se otevřou od 3. do 24.3., balíky by měly chodit na adresy kurýrem do konce měsíce.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.