SAINT-GOBAIN podporuje akci Ukliďme Česko



7.9.2022

Skupina Saint-Gobain se pravidelně zapojuje do celosvětového úklidového dne, letošní podzimní ročník akce Ukliďme Česko opět finančně podpořila. Skupina dlouhodobě usiluje o snižování svého dopadu na životní prostředí a aktivně podporuje udržitelnost nejen svými řešeními snižujícími energetickou náročnost budov, ale i podporou ekologických a dobrovolnických aktivit na ochranu životního prostředí.

Mezi takové aktivity patří právě i účast na akci ,,Ukliďme Česko", kterou podporuje Skupina Saint-Gobain v České republice finančně i samotnou organizací úklidů již od roku 2017. Letošní ročník (resp. Celosvětový úklidový den - 17. září) podpořila finančním darem ve výši 150 000 Kč, do úklidové akce se aktivně zapojí většina firem reprezentujících 14 značek a přihlášená je tak více než 100 zaměstnanců.

"Tímto partnerstvím chceme široké veřejnosti demonstrovat naše odhodlání a naše cíle v oblasti udržitelnosti, které nejsou vůbec skromné. Tím hlavním je být do roku 2050 uhlíkově neutrální. Tohoto cíle dosáhneme postupnými kroky, již do roku 2025 chceme snížit emise CO2 o 20 %, nerecyklovaný odpad o 50 % a množství odpadní vody o 80 %. O pět let později, v roce 2030, chceme dosáhnout ještě ambicióznějších cílů, a to na základě dlouhodobých plánů udržitelnosti, které zahrnují změnu energetického mixu, inovace výroby, důslednou recyklaci, náhradu primárních zdrojů a další konkrétní opatření," dodal Jakub Benda, tiskový mluvčí Saint-Gobain v ČR a zároveň pravidelný účastník jednoho z úklidů.

Úklidy proběhnou v průběhu září ve vytipovaných lokalitách, kde Saint-Gobain působí, tedy v Praze, Hořovicích, Českém Brodě, Litomyšli, Hodonicích, Brně, Horních Počaplech, Mstěticích a Kozojedech.

,,Jsme rádi, že se do akce Ukliďme Česko zapojují velké firmy jako je Saint-Gobain, který je v letošním roce se sedmi uspořádanými úklidovými akcemi druhou nejaktivnější firmou u nás a budeme se těšit na pokračování spolupráce i v následujících ročnících", říká Radek Janoušek ze spolku Ukliďme Česko.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.