Na co si dát pozor při úklidu? Zveřejnili jsme Organizační a bezpečnostní pokyny.



26.3.2016

První jarní víkend začíná období intenzivní úklidové práce. Ačkoliv do hlavního úklidového dne, soboty 16. dubna, zbývají ještě tři týdny, někteří organizátoři naplánovali své úklidy na dřívější data. Nejen jim přijdou vhod Organizační a bezpečnostní pokyny, které jsme dnes zveřejnili. Najdete je v sekci věnované organizátorům, a k dispozici jsou vám také Ke stažení.

Buďte připraveni

Ve většině případů proběhnou vaše úklidy poklidně a bezproblémově. Nejspíš vás při nich čeká nejedno překvapení. Aby všechna z nich byla jen pozitivní, připravte se dobře na možné zádrhele, které mohou vaši akci zkomplikovat. Pokud budete o nástrahách vědět, snáze jim předejdete úplně nebo je dokážete hladce vyřešit.

Vždy po ruce

Na úklid si s sebou nezapomeňte vzít lékárničku, pro svázání pytlů přijde vhod provázek či izolepa, která navíc vyspraví i roztržený pytel. V případě, že se chystáte uklízet v okolí silnic, zajistěte, aby všichni uklízeči měli na sobě reflexní vestu.

Nebezpečné poklady

Mějte na paměti, že na skládce se můžete setkat i s potenciálně nebezpečným odpadem. Na injekční stříkačky, uhynulou zvěř, nádoby s nebezpečnými látkami či munici v žádném případě nesahejte a k jejich odstranění přivolejte zodpovědné osoby - hasiče či policii. Cenné nálezy naopak nejdříve nahlaste na místním obecním úřadu a poraďte se, jak postupovat. Poklady ze skládek totiž právě náleží obci.

Pochlubte se

Během úklidu nezapomeňte s pýchou zaznamenávat počty naplněných pytlů, a pokud je to jen trochu možné, snažte se do nich sesbíraný odpad vytřídit tak, aby se mohl dále recyklovat. Vaším výkonem se po akci pochlubte i organizačnímu týmu, který údaje od vás využije pro tvorbu úklidových statistik - zásadní informace pro současné (http://www.uklidmecesko.cz/podpora/podporujiNas/) i budoucí partnery Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Veškeré další informace ohledně průběhu úklidu a jeho bezpečnosti si prostudujte na http://www.uklidmecesko.cz/about/priUklidu/.






 

Hlavní partner akce

Partneři akce



Dále nás podporují



Při poskytování služeb nám pomáhají technická Cookies a Local Storage. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.
Cookies můžete vymazat nebo předem odmítnout jejich používání volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči.
Nicméně pokud tak učiníte, některé služby a funkce tohoto webu nemusí správně fungovat.
Více informací o ochraně osobních údajů a jejich používání
Copyright Ⓒ 2014-2024 | Miroslav Kubásek, Ukliďme Česko z.s.